BIRGIT NILSSON HYLLAS MED EN EGEN BAKELSE OCH PRALIN - The Birgit Nilsson Prize

The legendary Swedish dramatic soprano Birgit Nilsson established a foundation for a prize to be awarded for outstanding achievement in opera and concert.

Birgit Nilsson

BIRGIT NILSSON HYLLAS MED EN EGEN BAKELSE OCH PRALIN

I år skulle Birgit Nilsson fyllt 100 år, och hon hyllas med en egen bakelse och pralin som är skapade av operasångaren tillika amatörkonditorn Rickard Söderberg och Joel Lindqvist som  driver konditoriet i Malmö.

Bakelsen och pralinen innehåller ingredienser som kan förknippas med Birgit Nilssons liv och preferenser. Bakverken kommer att premiärserveras vid prisceremonin till Birgit Nilsson Prize Award i samband med hyllandet av årets pristagare operasångerskan Nina Stemme.

De som har provsmakat desserterna tror att de kommer att bli klassiker och med smaker lika odödliga som minnet Birgit Nilssons röst, sång och gärning. Innehåll och recept avslöjas i oktober, säger Joel Lindqvist.

Rickard och Joel bor i Skåne, några kvarter från varandra. Det upptäckte Rickard när han vunnit hela Sverige bakar och Joel vann i Dessertmästarna. Rickard tog kontakt med Joel och bad honom ordna menyn till hans 40-årskalas. Rickard önskade att Joel skulle vara sitt vildaste och mest underbara. Det blev en middag med bara desserter på olika teman. Detta projekt förstärkte vänskapen.

Idén till bakverk för att hylla Birgit Nilsson väcktes i samband med att Rickard är en hängiven beundrare av Birgit Nilsson. Det blev mycket resonemang om Birgit, hennes musik, hembygd och passioner för musik och det jordnära. Och när detta skulle översättas i bakverk var det Joels partiska kunskaper som förverkligade hans och Rickards visioner om vad som skulle kunna representera Birgit Nilsson. De lanserade sin idé och Birgit Nilsson Foundation var glada för ännu ett sätt att hylla Birgit Nilsson. Resultatet blev två olika sötsaker, en bakelse och en pralin.


More news

Newsletter

For the latest on the Birgit Nilsson Prize, please sign up for our newsletter:

[gravityform id="1" name="Newsletter" title="false" description="false" ajax="true"] ×